NATO'dan İsveç ve Finlandiya'ya Türkiye mesajı!

.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci devam ederken NATO'dan her iki ülkeye Türkiye'ye yönelik uyarı geldi. Süreç ile ilgili açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütleriyle mücadele etmek için Türkiye ile işbirliğini artırarak terör yasalarını sıkılaştırması gerektiğini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıkalmada, İsveç ve Finlandiya'ya, teröre karşı başta Türkiye olmak üzere NATO ülkeleriyle işbirliği çağrısı yaparak, "İsveç ve Finlandiya, terör örgütü PKK ve benzerleriyle mücadele konusunda Türkiye ile işbirliğini artırmalı" ifadesini kullandı.

Açıklamasında iki ülkenin bu terör örgütlerine yönelik yasalarını sıkılaştırması gerektiğini belirten Stoltenberg, "Terör saldırılarına en fazla maruz kalan NATO ülkesi Türkiye olduğu için, bundan endişe duyuyor ve Türkiye'nin endişelerini anlamalı" dedi.

Kürdistan Bölgesi ile Rojava'da PKK'ye yönelik Türkiye'nin başlattığı "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" hakkında da konuşan Stoltenberg, NATO ülkelerinin terör örgütlerine yönelik farklı görüşleri olduğunu ve Türkiye'nin terör örgütlerine karşı kendini savunma hakkı bulunduğunu kaydetti.

Kurdistan Haberleri

Mesrur Barzani’den ‘Şengal’ açıklaması: 'Normalleşme için varılan anlaşma uygulanmalı'
ABD: Irak-Türkiye petrol boru hattı yeniden faaliyete geçmeli
"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı