Neçirvan Barzani’nin Fransa ziyaretinin programı belli oldu  

.

Başkan Neçirvan Barzani, Paris ziyareti kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşecek. İki liderin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Barzani ardından Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile bir araya gelecek.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanule Macron’un resmi davetlisi olarak Paris’e gitti.

Barzani ile Macron EBL 14:00’te Elysee Sarayı’nda bir araya gelecek. İki liderin EBL 15:40’da ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi, Irak ve Fransa ilişkilerinin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgedeki durumu, Covid-19 salgını ile mücadele, terör tehdidi, uluslararası koalisyonun görevleri, çok yönlü işbirliği ve ortaklığın önemi ve diğer bazı konularda görüş alışverişinde bulunacak.  

Bu görüşmenin ardından EBL 19:30’da Neçirvan Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile bir araya gelecek.

“Fransa Kürdistan Bölgesi’ne önem veriyor”

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri, “Fransa Kürdistan Bölgesi’nin huzur ve güvenliğine büyük önem veriyor. Sayın Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarının korunması konusuna değinecek” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin Frana Temsilcisi Ali Dolemeri, Başkan Mesud Barzani’nin 15 Haziran 2010’deki Paris ziyaretinin ardından iki taraf arasında liderler düzeyinde on görüşme gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Dolemeri, 2017’deki Bağımsızlık Referandumunun ardından Macron’un Neçirvan Barzani’yi Paris’te konuk ettiğini hatırlatarak, bu davetin Kürdistan Bölgesi’ne uygulanan diplomatik ambargonun kırılması konusunda önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor