Netanyahu: Türkiye'ye karşı kendimizi savunmaktan çekinmeyiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Türkiye'ye karşı olası bir askeri hamleden çekinmeyecekleri" mesajı verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye'de Türkiye ile gerilim artarken yeni bir açıklamada bulundu.

Netanyahu, Türkiye'ye karşı olası bir askeri hamleyi kast ederek, "kendilerini savunmaktan çekinmeyecekleri" mesajını verdi.

İsrail medyasına göre Netanyahu, kabinedeki bakanlarla yaptığı bir görüşmede "İsrail Türkiye ile bir çatışma arayışında değil, ancak kendisini savunmak için gerekirse harekete geçmekte tereddüt etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Suriye'de uzun süredir taraflar arasında devam eden gerilimin ve İsrail'in yoğun hava saldırılarının ardından, Türkiye ile İsrail'in çatışmasızlık konusunda görüşmelere başladığı bildirilmişti.

Bu doğrultuda tarafların Azerbaycan'da bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Mepanews

Kurdistan Haberleri

Başkan Barzani, Berhem Salih’i tebrik etti
DSG Komutanı Mazlum Abdi, ABD ve Suriye Güçlerine Yönelik Saldırıyı Kınadı
CENTCOM'dan Suriye'deki saldırıya ilişkin açıklama
Ormia sorusu Kürt ve Türk milliyetçiliği arasındaki anlaşma mı, yoksa bölgenin eşitlerinin siyasi ve güvenlik stratejisi mi?
ABD'li Kongre üyesinden Bağdat’a uyarı: Irak’ı İran etkisinden kurtarma zamanı