Olası Türkiye operasyonu için Rusya'dan DSG'ye iki şart

.

Rusya’nın DSG’den Türkiye’ye sınır olan bölgelerde Suriye bayrağı asmalarını ve rejime gönderilen petrol miktarını arttırmalarını talep etti. Öte yandan Rusya Suriye'nin kuzeyindeki Tabqa’ya S-300 füze savunma sistemi konuşlandırdı.

BasNews’in edindiği bilgiye göre; üst düzey bir Rus askeri heyeti Rakka’nın kuzeyindeki Til Semen nahiyesinde DSG yetkilileri ile bir araya geldi.  

Görüşmede Rus heyeti DSG’den Suriye rejimine gönderdiği petrol miktarını arttırarak günlük 100 bin varile çıkarılmasını istedi.

İki taraf arasındaki görüşmede Ruslar ayrıca DSG kontrolündeki Türkiye’ye sınır bölgelerde Suriye bayrağını asmalarını, bu şekilde Türkiye’nin bu bölgelere saldırıya yeltenmeyeceğini önerdi.

Geçtiğimiz kış rejim ile DSG arasındaki görüşmelerde Şam’a 100 bin varil petrol gönderilmesi konusunda taraflar anlaşmış, ancak DSG günlük 70 bin varil petrol göndermişti.

Rusya Rakka’ya S-300 sistemi kurdu

Öte yandan Rusya’nın hava savunma sistemini S-300’ü Rakka’nın Tabka  kentine yerleştirildiği bildirildi.

Suriye İnsan hakları Gözlemevi’nin(SOHR) bildirdiğine göre, Rusya Tabqa’da orta ve kısa menzilde balistik ve benzeri hava saldırılarından korunmak için kullanılan bir hava savunma füze sistemi S-300’leri yerleştirdi.

SOHR ayrıca Rusya’nın Suriye’nin kuzey ve doğusuna çok sayıda asker gönderdiğini ve bu bölgelerde yakın zamanda rejim ile birlikte askeri bir tatbikat düzenleyeceğini kaydetti.

Gözlemevi’ne göre son iki gündür Rusya Tabka Havaalanı’na çok sayıda askeri helikopter yerleştirdiğini ve askeri hareketliliğini artırmış durumda.

Bu ayın 4’ünde Suriye Türkiye’nin operasyon tehditti altındaki Ayn İsa ve Rakka’nın kuzeyindeki köylere asker ve ağır silah yığdı.

Basnews

Kurdistan Haberleri

Dersim ve Ovacık belediyelerine kayyum atandı
Mesud Barzani: Her türlü barış girişimine destek veriyoruz
Associated Press: Irak'taki “azınlıklar” nüfus sayımından endişeli
İHD Batman: Gözaltına alınanlara ‘Ölürüm Türkiyem’ dinletildi
Harpagon'un Askeri Dehası ve Stratejik Vizyonu: Bir Yunan Milliyetçiliği Eleştirisi