ORC anketi: Ali Babacan yüzde 11.6, Davutoğlu yüzde 8.5

ORC Araştırma şirketi son dönemlerde yeni parti kuracakları söylentileriyle gündemde yer alan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a olan halk desteğine ilişkin araştırma sonuçlarını yayımladı

ORC Araştırma şirketi son dönemlerde yeni parti kuracakları söylentileriyle gündemde yer alan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a olan halk desteğine ilişkin araştırma sonuçlarını yayımladı. Buna göre, Ali Babacan yeni parti kurarsa oy verir misiniz? soruna evet diyenlerin oranı yüzde 11.6 olurken aynı soruya Ahmet Davutoğlu için evet oy veririm diyenlerin oranı yüzde 8.5 oldu.

AK Parti'nin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den ayrılışı henüz resmiyet kazanmış değil. Buna karşın Ali Babacan, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek partiden istifa ettiğini kamuoyuna duyurmuştu.

 Her iki ismin ne kadar halk desteğine sahip olduğu ve AK Parti'den ne kadar oy alacağı tartışma konusu olmaya devam ediyor. ORC Araştırma'nın anket sonuçları, Ali Babacan'ın Ahmet Davutoğlu'dan yüzde 3'ün üzerinde daha fazla desteğe sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Babacan'a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 11.6 olurken oy vermem diyenlerin oranı yüzde 62.5, fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 25.9 oldu. Davutoğlu'na oy vermem diyenlerin oranı yüzde 66, fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 25.5 civarında.

 

 

Diğer yandan bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? başlığı altında yer alan partilerden AK Parti'nin yüzde 30.6 CHP'nin yüzde 26.5 MHP'nin yüzde 14.2 HDP'nin yüzde 8.1 İYİ Parti yüzde 3.9, Saadet Partisi yüzde 1.7 oy aldığı sonucu çıktı.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yıl sonuna kadar yeni bir siyasi parti kurmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

EURONEWS

 

Siyaset Haberleri

Almanya PKK'yi terör örgütü listesinden çıkarmıyor
Selahattin Demirtaş: Barış sürecini destekleyeceğim
Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı