PAK: Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Gereklerini Yerine Getirmelidir

.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Dünya İnsan Hakları Günü'nün kabul edilişinin 72.Yıldönümünde BM'ye ve ilgili tüm devletlere, sivil toplum kuruluşlarına, insan hakları savunucularına seslendi.

PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Gereklerini Yerine Getirmelidir.

30 Maddelik İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık günü, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni çiğneyen, gereklerini yerine getirmeyen, bu Bildirge'nin takipçisi olmayan ilk kurum, ne yazık ki Birleşmiş Milletler'in kendisidir.

Şimdi soruyoruz: Bırakalım öncesini, 10 Aralık 1948'den bu yana Kürtlerin yasaklanan dili için, yok sayılan ulusal hak ve özgürlükleri için, Kürtlerin maruz kaldığı, soykırım ve katliamlar için, işkence ve hapis cezaları için, ayaklar altına alınan düşünce ve örgütlenme özgürlüğü için,Kürt kadınlarına yönelik cinsel şiddet ve tacizler için BM ne yaptı?

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 30 maddesinde tanımlanan tüm hakların açık ihlaline maruz kalan Kürt milleti için BM ne yaptı, ne yapıyor?

Evet, Dünya İnsan Hakları Günü'nün kabul edilişinin 72.Yıldönümünde BM'ye ve ilgili tüm devletlere, sivil toplum kuruluşlarına , insan hakları savunucularına sesleniyoruz: 50 Milyonu aşkın Kürt milletinin insani haykırışına kulak verin. Kürt milletinin en temel insani haklarının, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde dile getirilen hak ve özgürlüklerinin sağlanması için sizleri acilen adım atmaya çağırıyoruz.

Türkiye, İran, Irak ve Suriye Devletleri'ni İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

10.12.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Kurdistan Haberleri

Xûşka Nadia
ABD’li senatörden Türkiye'ye Rojava uyarısı: Kürtlere dokunmayın
KDP Süleymaniye’de, KYB Erbil’de yeni hükümet için müzakerelere başladı
Alman Mahkemesi: Türkiye demokratik hukuk devleti değil
Van’da binlerce yıllık obsidyen atölyeleri