PAK: Kürt milli değerlerine hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiş olan Ümit Özdağ'ı kınıyoruz

.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kürt milletinin milli lideri ve önemli dini şahsiyeti Şeyh Sait Efendi'ye hakarette bulunmuş. Daha önceleri de bu zat Kürt milli lideri Seyîd Rıza’ya da hakarette bulunmuştu.

Elbette ki hiçbir hakaret ve küçümseme tarih tarafından değeri verilmiş saygıdeğer liderlerimizi etkilemez.

Özdağ gibi insanlıktan nasibini almamış kişiler bilsin ki, halkı için tereddütsüz canını vermiş bütün önderlerimiz bizim yüreğimizde yaşıyor ve bugün de bize önderlik ediyorlar. Kürt milleti, bu insanlık dışı saldırılara karşı en güzel cevabı, kendi ülkesinde özgür ve bağımsız bir gelecek inşa ederek verecektir. Hiçbir ırkçı girişim bu kaçınılmaz sonu engelleyemeyecektir.

Bütün önderlerimiz karşısında saygıyla eğilirken Ümit Özdağ'ı bir kez daha kınıyoruz, protesto ediyoruz.

Kuzey Kürdistan'daki Barolar, Ümit Özdağ hakkında dava açmalı ve bu vb. zatların kirli yüzleri deşifre edilmeli, mahkum edilmelidir.

Ümit Özdağ Kürt düşmanı bir zattır, insanlık suçu işlemekten ve ırkçılıktan yargılanmalıdır.

16.08.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Kurdistan Haberleri

Suriye İnsan Hakları Ağı’ndan rapor: 803 kişi yargısız infaz edildi
Almanya'dan Mazlum Abdi ve Ahmed Şaraa arasındaki anlaşmaya destek!
Neçirvan Barzani’den DSG ve Suriye Yönetimi arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama
Mazlum Abdi: Suriye'de tek ordu olacak, Ahmed Şara geçiş dönemi lideri
Ahmed Şara, Dürzi temsilcilerle görüştü, anlaşma sağlandığı iddia edildi