PAK: Maraş Katliamını Lanetliyoruz

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) 19-25 Aralık 1978’de Kuzey Kürdistan şehri olan Maraş’ta yaşanan olayları yazılı bir açıklama kınadı.

Haber Merkezi- Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) 19-25 Aralık 1978’de Kuzey Kürdistan şehri olan Maraş’ta yaşanan olayları yazılı bir açıklama kınadı.

PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“41 yıl önce 19-25 Aralık 1978'de Türk Devleti'nin açık ve gizli ırkçı, faşist güçlerinin, organizasyonu ve hedef göstermesiyle yapılan saldırılar sonucu Kuzey Kürdistan'ın Maraş şehrinde 111 Kürt Alevi öldürüldü, 1500 Alevi de yaralandı.

41.Yıldönümünde Maraş Katliamını gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Katledilen Kürt Alevi kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz.”

19.12.2019

PAK Basın ve İletişim Bürosu
 

Siyaset Haberleri

Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı
Van Belediyesi’ne şafak operasyonuyla kayyım
TÜSİAD'dan kayyım ve tutuklamalara tepki