Pandemide en zenginler servetine 450 milyar dolar daha kattı

.

Pandeminin ilk gününden bu yana dünyanın en zenginleri listesinde yer alan 10 kişinin toplam serveti yaklaşık 450 milyar dolar arttı.

Salgınla beraber derinleşen ekonomik kriz, artan işsizlik ve yoksullaşma karşısında salgının başladığı günden bu yana dünyanın en zenginleri listesinde yer alan 10 kişi toplam servetine yaklaşık 450 milyar dolar daha kattı. En hızlı yükselenlerden biri de Tesla ve Space X'in kurucu CEO'su Elon Musk oldu.

JEFF BEZOS SERVETİNİ 70 MİLYAR DOLAR ARTIRDI


Koronavirüs salgınının etkisiyle dünyanın en zengin 10 kişisi daha da zenginleşti. Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, Mart ayından bu yana servetini 70 milyar dolar artırdı. Bezos’un toplam serveti mart ayından bu yana yüzde 66 artarak 186 milyar dolara yükseldi. Amazon hisseleri de Mart ayından bu yana yüzde 90 değer kazandı.

MUSK’IN SERVETİ 153 MİLYAR DOLARA ÇIKTI


Servetini en hızlı artıranlardan biri de Tesla ve Space X'in kurucu CEO'su Elon Musk oldu. Elon Musk’ın Mart ayında 25 milyar dolar olan serveti 153 milyar dolara yükseldi.

GATES SERVETİNE 20 MİLYAR DOLAR EKLEDİ


Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in tahmini 120 milyar dolarlık bir serveti var. Gates'in serveti Mart ayından bu yana yaklaşık 20 milyar dolar arttı. 

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor