PWK: Barzaniler Enfali’ne verilecek en iyi yanıt; Kürdistani ittifaklar, kazanımlarına sahip çıkmak, korumak ve geliştirmektir

.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu:  Barzaniler’in Enfali’nin 41’inci yıldönümünde, 8 bin şehidi andı.

PWK’den yapılan yazılı açıklamada, “Barzaniler Enfali’ne en iyi yanıtın, Güney Kürdistanlı tüm güçlerin milli, Kürdistani ittifaklarını oluşturmalarında ve Kürdistan Bölgesi’ndeki federe devlet kazanımlarına sahip çıkma, koruma ve geliştirmelerinde ifadesini bulabileceğine inanıyoruz.” denildi.

Açılamada şu ifadelere yer verildi;

Barzaniler Enfali’nde katledilen 8000 şehidimizi saygıyla anıyoruz

31 Temmuz 1983’te Saddam Hüseyin Rejimi tarafından Barzanilerin toplu soykırımı olan Barzanilerin Enfali başlatıldı.

7 yaşından 85 yaşına kadar Barzani aşîretler topluluğu mensubu 8000 erkek Saddam Rejimi tarafından Barzan Bölgesi’nden toplatılarak, Hewlêr’e bağlı Kuştepe ilçesinde bulunan Kudus ve Kadisiye Toplama Kamplarına getirildiler.Günlerce aç ve susuz bırakılan Barzani aşiretler topluluğu mensubu binlerce insan arasından 8000 erkek belirsiz bölgelere götürülüp katledildi. Bugüne kadar da çok az sayıda insanın dışında bu 8000 kişinin akibeti bilinmemektedir. 8000 insan toplu bir soykırımla katledildiler.


8000 Barzani erkeğinin toplu soykırımı olan Barzaniler Enfali'nin 41. yıldönümünde Barzanilerin Enfali’nde şehit edilenleri ve tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz.

Barzanilerin Enfali’ni gerçekleştiren tüm katilleri bir kez daha lanetliyoruz.

Barzaniler Enfali’ne en iyi yanıtın, Güney Kürdistanlı tüm güçlerin milli, Kürdistani ittifaklarını oluşturmalarında ve Kürdistan Bölgesi’ndeki federe devlet kazanımlarına sahip çıkma, koruma ve geliştirmelerinde ifadesini bulabileceğine inanıyoruz.

31.07.2024

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Kurdistan Haberleri

1990’lı yıllarda yakılarak boşaltılmıştı: Tarihi köye ‘Sit’ yasağı
Kürdistani Bölgeler Kurulu: Araplaştırma politikası nüfus sayımını tehdit ediyor!
Dersimlilere göre uzun yaşamın sırrı organik beslenmek ve kul hakkı yememek
Hasta Türkçe bilmiyor diye muayene edilmedi
Hakurk, Gare, Kandil ve Asos’a hava saldırısı