PWK Diyarbakır’da Kitlesel Bir Şekilde Birinci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Diyarbakır’da, birinci kuruluş yıl dönümünü kitlesel bir geceyle kutladı.

PWK Avrupa Meclisi Başkanı Merd Baran Boskan gecenin sunuculuğunu yürüttü. Merd Baran Boskan, katılımcılara hoşgeldiniz dedikten sonra, gece, Kürt Milli Marşı Ey Reqib eşliğinde, Kürdistan şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

Ardından, PWK Parti Meclisi üyesi Mehmet Selim Uzun, PWK’nin görüşleri ve siyasal perspektifi ve önemine dsir Kürtçenin kırdki/ zazaki lehçesiyle bir kouşma yaptı.

M.Selim Uzun, konuşmasının devamında, ‘’PWK’nin hem kuruluş kongresinde, hem de şu andaki birinci kuruluş yıldönümü kutlamasında Kürtçenin Kırdki lehçesiyle başlangıç yaptık. Ve bu yaklaşımın Kürdistani tüm siyasal parti ve kurumlarca da paylaşılmasını umut ediyoruz.PWK, Kürdistan’daki tüm bileşenlerin Kürdistan yönetimine iradelerinin yansıyacağı bir anlaşıyışı savunmaktadır’’ dedi.

M.Selim Uzun’un konuşmasından sonra, PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PWK Birinci yaş pastasını kestikten sonra, PWK’nin kuruluş süreci, örgütsel ve siyasi birlik çalışmaları yolundaki önemine dair bilgilendrimelerde bulundu; PWK’nin stratejik Kürdistani ittifaklar, Kürtlerin acil talepleri için işbirlikleri, Kürdistan’ın Güney, Güneybatı ve Doğu parçalarındaki mücadeleler, Türkiye Devleti Anayasası değişiklik tartışmaları, Kürtçe konuşma ve öğrenmenin önemi ile ortadoğudaki gelişmelere dair PWK’nin görüş ve önerilerini dile getirdi.

PWK Birinci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Gecesi, Kürt sanatçı Sebahattin Hoca ile Kürt sanatçı İrfan Küreken müzikleriyle, coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Çok sayıda siyasi parti, grup ve sivil toplum kuruluşu PWK kutlama gecesine katıldılar. Çok sayıda şahsiyet de kutlama mesajı gönderdiler.

Birinci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Gecesi’ne katılım gösteren siyasi parti ve gruplar ile sivil toplum kuruluşları şunlardır:

HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan ve HAK-PAR heyeti, PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel ve PSK heyeti, PDKT Genel Başkan Yardımcısı M.Şirin Özbek ve PDKT heyeti, PÊLKURD adına Köroğlu Karaaslan ve Haluk Gökalp, PDK Bakur temsilcisi Ali Aydın ve PDK Bakur heyeti, Kürdistan Demokrat Partisi Suriye ve ENKS Türkiye ve Kuzey Kürdistan Sorumlusu Müslüm Muhammed ve PDKS ve ENKS heyetleri, Suriye’de Kürdistan Demokratik İnşa Hareketi temsilcisi Mahmud Remo, Suriye’de Kürdistani Birlik Partisi temsilcisi Süleyman İzgi, Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Parti temsilcisi,Şeyhmus Hemo, PDK KURD Genel Başkanı Reşit Akıcı, PİA MYK üyesi M.Şah Biten ve PİA heyeti, ,KKP Yönetcisi Kendal Şimşek ve KKP heyeti, DDKD Genel Başkan Yardımcısı Abdülhay Okumuş ve DDKD heyeti, Kürdistan Bağımsız Gençlik Platformu Genel Başkanı Ferit Azad, Azadi Partisi, İsveç Kürdistan Dernekleri Federasyonu, Ahmedê Xani derneği Genel başkanı Sait Temel ve derneğin heyeti, 5 Nolu Cezaevi İnsiyatifi, TİVF temsilcisi Murat Aba, Anadolu Gazeteler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Metinan Aşireti Derneği Genel Başkanı Aydın Pirinçioğlu ve derneğin heyeti, Batman Emekliler Derneği, Diyarbakır yenişehir Ziraat Odası,

Geceye kutlama mesajı gönderen şahsiyetler: Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye Genel Başkanı Mihemed İsmail, PWK Avrupa Meclisi, PWK Orta Anadolu Komitesi, KOÇ-KAK, Kemal Burkay, Mesut Tek, Şeyh Baha Mutlu, Murad Ciwan, Osman Aytar, Selahattîn Bulut, Ziya Avcı, Ruşen Aslan, Rahime Karakaş, Şerefxan Cıziriî, Necip Yeşil, Dr.Engin Yılmaz, Bedirxan Epözdemir, Salihê Omeri, Mustafa Kalhan, Ahmet Acar, Fevzi Bilge, Hatip Arslan, Fesih Mercan, Mehmet Sanrı, Faruk Amedi.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Parlamento seçimleri kapsamında özel oylama başladı
Avrupa Birliği liderleri göç politikasına onay verdi
Şenyaşar davasında tutuklular hakkında tahliye kararı
Biden'dan Yahya Sinvar yorumu: ABD ve İsrail için güzel bir gün
Savaş uçakları Kerkük sınırını bombaladı