Rusya'dan ABD'ye uyarı: "Kırmızı çizgileri geçme"

.

 Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı Genel Direktörü Dmitriy Kiselev’le konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Rusya ilişkileri ile son zamanda yaşanan karşılıklı yaptırımlara değindi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin, Rusya tarafından belirlenen ‘kırmızı çizgileri’ geçme girişimlerine, Moskova’nın sert tepki vereceğini ifade etti.

Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı Genel Direktörü Dmitriy Kiselev’e röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, mevcut durumdan çıkış yolunu nasıl gördüklerini ve ABD’li politikacıların buna hazır olup olmadığını kaydetti.

Lavrov açıklamasında, ikili ilişkilerdeki mevcut durumun neden ‘Soğuk Savaş’ döneminden bile kötü olduğunu anlatarak, Rusya’nın tepkisinin nasıl olacağını ve Batı tarafından Rusya’ya yönelik uygulanan tek taraflı yaptırımlara tepki gösterdi.

Ayrıca ABD'nin yaptırımlarına dikkat çeken Lavrov şunları dile getirdi:

"Rusya’nın ABD’deki diplomatlarının faaliyetinin kısıtlanması yönünde alınan tedbirleri sıfırlardık ki bu tedbirlere yanıt olarak biz de ABD’nin Rusya’daki diplomatların faaliyetini kısıtlamıştık.

Amerikalı muhataplarımız, Rusya ile ilişkileri ciddi biçimde gözden geçirdiklerini ve bu görüşmenin ardından birçok şeyin netlik kazanacağını umduklarını söyledi. Fakat bu görüşmenin ardından yeni yaptırımlar geldi. Biz buna asimetrik olarak karşılık vermek zorunda kaldık, daha önce defalarca eninde sonunda böyle olacağı konusunda uyarmıştık." 


 

Avrupa Haberleri

İngiltere'de aşırı sağ karşıtları sokağa indi: 'Nefrete hayır'
ABD Irak'tan çekiliyor mu? Tarih verildi
Fransız vekiller, faşist RN'li Termet'nin elini sıkmadı
NATO zirvesine F-16 damgası: 4 üye ülke Kiev'e uçak göndermeye başlıyor
Fransa ikinci turda aşırı sağa dur dedi: Sol ittifak sandıktan birinci çıktı