Sağlık emekçilerinin grevi ikinci gününde

.

Sağlık emekçilerinin “emeğimiz, haklarımız ve sağlık hakkı için mücadele ediyoruz” diyerek başlattığı iş bırakma eylemi ikinci gününde de Türkiye genelinde devam etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütlerinin çağrısıyla Türkiye'nin her yerinde "Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde" diyerek dün başlayan iş bırakma eylemi ikinci gününde.


Antalya

İş bırakma eyleminin ikinci gününde Antalya'da Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık emekçileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hekimleri hedef alan sözlerini ve AKP iktidarının sağlık politikalarını protesto ettiler.

Sağlık emekçileri adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz şunları söyledi;

"14 Mart ta müjde diye söylediğiniz beş maddelik vaatleriniz, bugüne kadar çığ gibi büyüyen sağlık emekçilerinin sorunları için asla kesin çözüm olmayacaktır. Bir kez daha söylüyor ve uyarıyoruz. Oyalama Değil Hakkımız olanı istiyoruz.

"Defalarca haksızlıkları dile getirmeye çalıştık, uyarı g(ö)revleri yaptık ancak bizi duymazdan görmezden gelenlere karşı artık 'yeter' diyoruz. Tıp bayramı haftası nedeniyle kutlama yapacakken yine g(ö) revdeyiz. Üstelik tehdit edilerek, grev yapmazsınız yasak denilerek... Tüm bu baskı ve yasaklama girişimlerine rağmen haklar yasalardan önce gelir anlayışımızla hepimiz tek ses tek yürek olduk..."

 
Diyarbakır


Antep


Batman


İstanbul


İzmir


Manisa


Van

Sağlık emekçilerinin talepleri şöyle:

  • Şiddetsiz ve güvenli bir çalışma ortamı için yeni ve etkili "Sağlıkta Şiddet Yasası" çıkarılsın, mobbing ve baskılar son bulsun.
  • Performans, ek ödeme değil, insanca yaşamaya yetecek, yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyacak temel ücret sağlansın.
  • 3600'den 7200 kadar kademeli ek gösterge uygulansın.
  • Fiili hizmet süresi (yıpranma payı) sağlık hizmetlerinde çalışan tüm emekçilere yıllık 90 gün üzerinden tam olarak uygulansın.
  • OECD ortalamasında kadrolu güvenceli personel istihdamı yapılsın. Taşeron çalışma ortadan kaldırılsın.
  • Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın. Ceza yönetmeliği kaldırılsın.
  • Özgür ve bilimsel çalışma ortamı için meslek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin.

ORTADOĞU Haberleri

Mazlum Abdi’den CENTCOM Komutanı ile görüşmeye ilişkin açıklama
Hamas'tan 'ateşkes anlaşması' açıklaması: Engeller ortadan kalktı
Trump’ın dışişleri bakanı adayından SDG’ye destek, Suriye’ye yaptırım kaldırma sinyali
Ankara temaslarını tamamlayan Bass'tan SDG açıklaması
Altan Tan: "Suriye Arap Cumhuriyeti" olmaz!