SMO, Afrin'de Türkçe öğretmeyi reddeden 4 öğretmeni tutukladı

.

Türkiye destekli silahlı muhalif grup Suriye Ulusal Ordusu'na (SMO) bağlı Sivil Polis'in, Çarşamba günü Afrin'de 'Türkçe öğretmeyi reddettiği gerekçesiyle dört öğretmeni tutukladığı bildirildi.

SMO'ya bağlı Sivil Polis'in, Çarşamba günü Afrin'de 'Türkçe öğretmeyi reddettiği gerekçesiyle dört öğretmeni tutukladığı belirtildi.

North Press'in haberine göre Türkiye'nin Afrin'de kurduğu yerel meclise bağlı Eğitim Komitesi'nden bir kaynak, tutuklamaların Türkiye'nin bölgede izlediği eğitim ve kültür politikasını eleştirdiği suçlamasıyla yapıldığını söyledi.

Yunus Emre Kültür Enstitüsü, Türkçe'nin yurt dışında tanıtılmasında birincil araç olarak kabul ediliyor. Ezaz, El Bab, Cerablus ve Afrin şehirlerinde şubeleri var. Ayrıca enstitü, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib Valiliği'ndeki kamplarda da Türkçe öğretiyor.

Enstitü'nün, Afrin ve diğer kentlerde yaklaşık 300 bin çocuğa Türkçe öğretmeyi amaçlayan bir kampanya başlattığı bidirildi.

Kurdistan Haberleri

Ukrayna, ABD ile yapılacak anlaşma taslağını onayladı
MSD'den Ulusal Diyalog Kongresi'ne dair açıklama
İsrail Şam'ı vurdu, kara harekatına da başladı!
Neçirvan Barzani: PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili detayları konuştuk
Sivas Madımak Katliamı davasında 23 kişiye tahliye