Süleymaniye'de kolera salgın tehlikesi devam ediyor

.

Sağlık Genel Müdürü Dr. Sebah Hewrami, son 24 saatte 482 kişinin ishal ve kusma şikayetiyle kentteki hastanelere kaldırıldığını belirtti.

Süleymaniye’de kolera endişesi devam ederken, Sağlık Genel Müdürü Dr. Sebah Hewrami, son 24 saatte 482 kişinin ishal ve kusma şikayetiyle kentteki hastanelere kaldırıldığını belirterek, hastalarının çoğunun durumu iyi olduğu, tedavilerinden sonra hastaları evlerine gönderdiklerini kaydetti.

Hewrami dün 635 kişinin ishal ve kusma şikayetiyle kentteki hastanelere kaldırıldığını duyurmuştu.

Başbakan Mesrur Barzani dün kolera salgınıyla mücadele için acil durum bütçesi olarak Süleymaniye’ye 800 milyon dinar bütçe ayrılması talimatı vermişti.

Sağlık Müdürü Hewrami önceki gün kentte 56 kolera vakasının tespit edildiğini, 10 vakanın Bağdat’taki laboratuvar yapılan incelemede kesinlik kazandığını açıklamıştı.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir de kentte acil durum ilan edildiğini bildirmişti.

Kurdistan Haberleri

Almanya'dan G7 ülkelerine 'Putin'e karşı birlik olma' çağrısı
İsrail’den Colani’ye: Her sabah gözlerini açtığında bizi görecek!
Salih Müslim Türkiye Gazetesi'ne konuştu: ABD'nin talimatı ile anlaşmadık, özerklik talebimiz yok
Pentagon: Suriye'den çekilmeyeceğiz
Başkan Barzani ve Mazlum Abdi, DSG-Şam anlaşmasının detaylarını görüştü