TGS Genel Başkanı dahil 20 gazetecinın fişlendiği ortaya çıktı

.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu'nun da aralarında olduğu 20 gazetecinin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talebiyle fişlendiği ortaya çıktı. Gizli ibareli belge, Müftüoğlu’nun yargılandığı dava dosyasıyla gün yüzüne çıktı.

Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik toplanan istihbarat bilgilerine dayanan fişlemede, gazetecilerin “Journalist Post” adlı bir dergide yazılarının çıktığı belirtildi. Söz konusu derginin Fethullah Gülen yapılanmasıyla bağlantılı olduğu öne sürülen fişleme tutanağında, gazetecilerin isimleri, TC kimlik numaraları, dergideki pozisyonları ve Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinde kaydının bulunup bulunulmadığı bilgileri yer aldı.

TGS GENEL BAŞKANI DA FİŞLENDİ

MA‘nın haberine göre; derginin yönetiminde yer alan ve dergiye yazı gönderenlerinin isimlerinin yer aldığı fişlenmede, Engin Sağ, Şemsi Açıkgöz, Mustafa Kılıç, Yüksek Durgut, Ramiz Kılıçarslan, Necdet Çelik, Hasan Cücük, İsmail Muhammet Sağıroğlu, Enes Cansever, Basri Doğan, Türkmen Terzi, Vedat Demir, Rabia Yavuz Türe, Yunus Erdoğdu, Naciye Nur Kılıç, Erkan Pehlivan, Dicle Müftüoğlu, Mustafa Kuleli, Ergkin Emet ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un isimleri yer aldı.

Gazeteciler Durmuş ve Müftüoğlu’nun dergiye yazı gönderdikleri kaydedilen fişleme tutanağı, 24 Mayıs 2022’de 174774 sicil numaralı ile 356021 sicil numaralı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler tarafından imza altına alındığı görüldü.

FİŞLEME BELGELERİ, TERÖRLE MÜCADELE ŞUBELERİNE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talebiyle Fethullah Gülen yapılanmasına dair açık kaynak taraması ile isim listesi ve bilgi notu oluşturulması talebiyle oluşturduğu fişleme listesinin, İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarında değerlendirilmek üzere gönderildiği belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen listenin, gizli ibareli belge ile Ağrı, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Giresun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sivas ve Trabzon il emniyet müdürlükleri terörle mücadele şubelerine gönderildiği belirtildi.

‘ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR’

DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, hakkındaki fişlemeye dair şunları belirtti: “Gazeteci arkadaşım Aziz Oruç İran’dan Türkiye’ye atılmıştı. Ailesi de Aziz sınır hattında sokakta kaldığı için bana ulaşmıştı. Ailem Doğubayazıt’ta oturduğu için Aziz’i evlerinde ağırlamalarını talep ettim. Bu kadar basit, insani ve arkadaşlık gereği olan bir durum nedeniyle ilk süreçte babam tutuklandı ve 8 ay cezaevinde kaldı. Hakkımda ise ‘örgüte yardım’ iddiasıyla dava açıldı. Dava dosyasına baktığımızda anlattıklarımın dışında bir suç içeren delil bulunmuyor. Ancak emniyet tarafından hakkımda algı oluşturmak adına gizli ibareli bir fişleme belgesi iletiliyor. Bu belgeyle birlikte mahkeme heyetine suçlu ya da ‘terörle iltisaklı’ gibi gösterilerek bu davada ceza almamı amaçlıyorlar.

‘ASIL SUÇ, GAZETECİLERİ FİŞLEMEK’

Ancak asıl suçun gazetecileri fişlemek olduğunu belirtmek gerekiyor. Bir dergiye yazdığım yazı yani mesleğimi yaptığım için fişleniyorum. Aynı zamanda bir meslek örgütü temsilcisiyim ve yazdığım yazı da derneğimizin yürüttüğü mücadeleyi, Kürt gazetecilerin karşılaştığı zorlukları aktarma amacıyla kaleme alınmıştı. Görevimi yaptığım içim yargılanmam isteniyor. Aynı durum TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’a yönelik de yapılmış. Aynı sayıda yazı yazdığımız için bu durum benim dava dosyamda açığa çıktı. Fişlemenin bir suç olduğunu bir kez daha vurguluyorum ve tüm bunlara karşı gazeteciliğin suç olmadığını söylemeye ve mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz.”

Kurdistan Haberleri

Başkan Barzani ile Mazlum Abdi arasındaki tarihi görüşmenin ardından sırada ne var?
Arzu Yılmaz: Kırmızı Kitap
İsrail kabinesi, ateşkes anlaşmasını onayladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, TÜSİAD ile bir araya geldi
Kamişlo'da iki patlama meydana geldi