TSK’dan Şengal sınırına bombardıman

.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının Şengal sınırındaki PKK mevzilerini bombaladığı bildirildi.

TSK’ya bağlı savaş uçaklarının Şengal sınırında Xenesor yerleşkesinin batısındaki PKK mevzilerini bombaladığını bildirildi.

Emniyet kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, savaş uçakları PKK’ye ait ve içinde 4 kişinin olduğu bir askeri aracı hedef aldı. Ancak saldırıda hayatını kaybedenlerin olup olmadığıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Sinune Hastanesinden bir yetkili, bir PKK’linin yaralı olarak hastaneye geldiğini belirtti. Yetkili, yaralı PKK’linin durumunun ağır olmasından dolayı Musul hastanesine sevk edildiğini kaydetti.

Türkiye, PKK’nin varlığını gerekçe gösterek Şengal ve çevresinde bombardımanlar düzenliyor. Söz konusu bombardımanlarda sivil kayıplar olurken, bölge halkı PKK’nin bölgeden çekilmesini istiyor.

 

Ortadoğu Haberleri

İran'ın Suriye'deki terk edilmiş üsleri: 'Sadece sırt çantamızı alıp gitmemiz emredildi'
AB’den Suriye Dışişleri Bakanı'na Brüksel daveti
Beyaz Saray: Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlıyoruz
Üst düzey ABD yetkilisinden Suriye'ye sürpriz ziyaret
Colani: İran'ın bölgedeki projesini 40 yıl geriye götürdük