“Türkiye, Biden’dan dolayı Suriye’de yeni bir strateji izleyecek”  

.

Arab News’in köşesine taşıdığı habere göre, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yeni bir operasyon yapma ihtimali gündemde olan Türkiye’nin, Biden yönetiminden dolayı böyle bir girişimde bulunamayacağı kaydedildi.

Habere göre, ABD’nin Trump dönemi sonrası Suriye’deki yeni stratejisinden dolayı, Türkiye bölge ile ilgili planlarını yeniden şekillendirmek zorunda kalacak.

Biden yönetiminin DSG’ye olan desteğini göreve gelir gelmez dile getirdiğini kaydeden gazete, 2019 yılında eski Başkan Donald Trump’ın Suriye’den ABD askerlerini kısmen çekmesiyle Türkiye’nin bölgede etkisini hızla artırdığını hatırlattı.

ABD’nin yeni yönetiminin Suriye politikasında Trump’ın verdiği kararların tam tersine yöneleceğini belirten habere göre, Biden yönetimin DSG’ye olan desteği, Türkiye’nin bölgede gerçekleştirmeyi planladığı olası bir operasyonu ortadan kaldırdı.

Konuyla ilgili gazeteye konuşan, İstanbul merkezli Omran Stratejik Araştırma Merkezi’nde yer alan askeri bir yetkili, Türkiye’den terör tehdidi gerekçesiyle bölgeye ilerlemeyi kaydeden çok sayıda açıklamanın geldiğini ancak yeni ABD yönetiminden dolayı böyle bir ilerlemenin artık gerçekleşmeyeceğini kaydetti.


 

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor