Türkiye, Kosava’yı 'Kudüs' kararı için kınadı!

.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’te temsilcilik açan ilk Müslüman ülke olan Kosava’yı kınadı.

Bakanlık kararı, 'Son derece talihsiz' şeklinde niteleyerek, Kosovalı liderlere, 'sorumsuz ve hukuk dışı adımdan vazgeçmeleri' çağrısı yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada “Kosova'nın Kudüs'te Büyükelçilik açmasını, derin endişeyle karşılıyor ve en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Bağımsızlık adına büyük acılara göğüs geren Kosova halkının liderlerinin Filistin halkını göz ardı ettiği ifade edilen açıklamada, “Kendi bağımsızlıklarını kazanmak uğruna büyük acılara göğüs geren bir halkın liderlerinin, on yıllardır işgal altında yaşayan ve ağır insan hakları ihlallerine maruz kalan Filistin halkının durumunu göz ardı ederek aldıkları bu karar son derece talihsizdir” denildi.

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı önceki gün yaptığı açıklamada, Kosova'nın Kudüs Büyükelçiliğinin açıldığını ve faaliyete başladığını duyurmuştu.

2008 yılında bağımsızlığını ilan ettiğinde Türkiye'nin bağımsızlığını ilk tanıyan ülkeler arasında yer aldığı Kosova almış olduğu kararla, Kudüs’te büyükelçilik açan ilk Müslüman ülke olmuştu.

Siyaset Haberleri

BM: Suriye’yi de içine çekecek bölgesel savaş riski var
Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel
AYM: "Soykırım" ve "katliam" ifadeleri yasaklamaya gerekçe olamaz
AKPM Türkiye Raportörü: AİHM kararlarına uyulması acil bir konu
Türkiye’de erişime engellenen web sitesi sayısı 1 milyonu aştı