Türkiye’den Biden’ın kararına karşı yaptırım planı!

.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ermeni Soykırımı kararının ardından Türkiye’nin karşı hamle olarak bazı yaptırım planlarını devreye sokacağı iddia edildi.

Kulisten elde edilen bilgilere göre, bugün Beştepe’de düzenlenecek olan kabine toplantısında, Biden’ın Ermeni Soykırımı kararı ve bu karar metninde İstanbul için kullanılan Konstantinopolis ifadeleri masaya yatırılarak, Türkiye’nin de “aynı tonda karşılık vermesi gerektiğinin” altı çizilecek.

İddialara göre toplantıda iktidar kanadı ayrıca “Türkiye’nin NATO üyeliğini de tartışmaya açmayı” düşünüyor.

Bunun için de Yunanistan ve Fransa örneği verilerek, Yunanistan’ın 1974 Kıbrıs Harekâtı sonrasında NATO’nun askeri kanadından çekildiği, ancak 1980 yılında geri döndüğü, Fransa’nın da NATO’nun askeri kanadından 1966 yılında çekildiği, ancak 3 Nisan 2009’da geri döndüğüne işaret ediliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önce, “NATO yokken biz vardık, şayet ve gerekirse biz bu yapının içinde olmazsak da dünyanın sonu değildir” ifadelerini kullanmıştı.

"İncirlik Üssü'nün kapatılması"

Bir diğer yaptırımın ise “Adana’daki İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması” iddiası oldu.

İncirlik Üssü ile ilgili karar için de 1974 Kıbrıs Harekâtı örnek gösteriliyor. O dönem ABD’nin uyguladığı silah ambargosuna karşılık İncirlik’in ABD tarafından kullanımı askıya alınmıştı.


 

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor