Türkiye'nin koronavirüs tablosu: 230 vefat, 19 bin 191 pozitif vaka

.

 Türkiye'de son 24 saatte 293 bin 37 Covid-19 testi yapıldı, 19 bin 191 kişinin testi pozitif çıktı, 230 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye Sağlık Bakanlığı Günlük Koronavirüs Tablosu’nu açıkladı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 293 bin 37 Covid-19 testi yapıldı, 19 bin 191 kişinin testi pozitif çıktı, 230 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 15 bin 373 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 75,16, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 57,47 olarak kayda geçti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 90 milyon 405 bin 737'ye yükseldi. Böylece Covid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 754 bin 580 aşı uygulandı.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Eskişehir oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Urfa, Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt ve Iğdır olarak sıralandı.

Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayıları azalmadıkça kayıplarımız azalmıyor. Bugün tedbir alıp harekete geçmezsek yarın daha ağır yükler taşıyabiliriz. Sevdiklerimiz için aşı olup tedbirlere uyalım" dedi.

Kurdistan Haberleri

İmamoğlu'nun diploması 31 yıl sonra iptal edildi!
Kürdistan Bölgesi, Suriye konulu Brüksel Bağış Konferansı'na katıldı
PYD ve ENKS Haseke'de bir araya geldi
Mazlum Abdi: Suriye'de ateşkes şart
Fransa'dan ilginç talep: "ABD, Özgürlük Heykeli'ni geri versin"