Ukrayna'ya desteğin ikiye katlanması çağrısı

.

Avrupa Parlamentosu'ndaki Hristiyan Demokratların çatı örgütü Avrupa Halk Partisi ile Sosyalistler, Liberaller ve Yeşiller, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD-Rus heyetlerinin ikili ilişkiler ve Ukrayna'daki savaşı sonlandırma hedefi ile yaptığı görüşmenin ardından ortak yazılı açıklamada bulundu.

Avrupa'nın bundan sonra ortak değer ve çıkarların savunulmasında ABD'ye tam güvenemeyeceği vurgulanan açıklamada buna Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğüne desteğin de dahil olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu yeni gerçekle yüzleşmeliyiz. Avrupa ve Ukrayna'nın güvenliği için desteğimizi her türlü saldırganlığa karşı güçlü olacak şekilde iki katına çıkartmalıyız" değerlendirmesi paylaşıldı.

Kurdistan Haberleri

PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: 21 Şubat Dünya Ana Dil Günü Vesilesiyle Kürtçeye Dair Bir Serzeniş, Eleştiri ve Öneri
Diller Nasıl Yok Olur ve Nasıl Canlandırılır?
Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Trump'tan bir mektup aldı
Amerika'nın Sesi Kürtçe internet yayınına erişim engeli
"Türkiye'nin Kürt Düşmanlığı Politikası ve Rojava" Konusu Tartışıldı