Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Moroto Kürt Ulusal Kıyafet Günü'nü Kürtçe mesajla kutladı

.

 Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Moroto 10 Mart Kürt Ulusal Kıyafet Günü'nü Kürtçe mesajla kutladı.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Wayne Moroto 10 Mart Kürt Ulusal Kıyafet Günü’nü Kürtçe mesaj ile kutladı.

Wayne Marotto sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 10 Mart Kürt Ulusal Kıyafet Günü’nü Kürtçe mesaj ile kutladı. Marotto söz konusu mesajında Kürdistan Bölgesi Hükümet hesabından bir post paylaşarak şu yorumu yazdı,” Kürdistan Bölgesi’nde özel fotoğraflar paylaşılıyor. Bugün ulusal kıyafet günü dolayısıyla etkinlikler düzenleniyor. Söz konusu etkinlikler kimlik ve toplumsal bileşenleri gösteriyor.”

Öte yandan Wayne Moroto mesajında şu ifadelere de yer verdi,” Bu fotoğraflar arkasındaki hikâye yani toplumsal bileşenler, beni mutlu ediyor. " Moroto "Yaşasın Kürdistan” hastagı ile mesajını bitirdi.

Kürt Ulusal Kıyafet Günü

Bugün Kürt Ulusal Kıyafet Günü. Kürdistan Bölgesi'nde her yıl 10 Mart, Kürdistan Bölgesi’nde Kürt Ulusal Kıyafet Günü  olarak kutlanıyor.

Kürdistan Parlamentosu’nda 10 Mart 2013'te yapılan oturumunda, 10 Mart Kürt Ulusal Kıyafet Günü olarak belirlenerek,  bugünün her yıl resmi bir şekilde kutlanması kararı alındı. Kürdistan Parlamentosu, Kürt kültür ve folklorunun kaybolmaması için böyle bir karar alırken, gün vesilesiyle Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan tüm etnik ve dini gruplar da kendi kıyafetlerini giyerek günü kutluyor.

Her yıl 10 Mart’ta okullarda, resmi dairelerde ve yaşamın her alanında Kürtler ve diğer etnik gruplar kendi ulusal kıyafetleri giyerek kutlamalar yapıyor.


 

Kurdistan Haberleri

"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı
Dicle Anter: Ağabeyim babamın kapısını hep açık tuttu
Kars'ta Abughamrents Kilisesi'nin duvarlarındaki yazılar siliniyor