Uluslararası Koalisyon'dan İran'a Kürdistan uyarısı!

.

 ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon, İran güçlerinin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Koalisyon, İran’ın saldırılarına tepki gösterek, “Bu saldırılar masum sivilleri riske atıyor. Bu tür eylemler Irak Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik ve istikrarını tehlikeye atmaktadır” mesajında bulundu.

İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına ilişkin Uluslararası Koalisyon Güçleri Irak ve Suriye Genel Komutanı General Matthew McFarlane tarafından yazılı bir açıklama geldi.

İran Devrim Muhafızları dün gece Erbil'in Koye ilçesindeki HDK-İ karargahı ile Süleymaniye'nin Zirgwêz bölgesindeki Komele merkezine füze ve insansız hava aracı ile saldırılar yapıldı.

"Bu saldırılar Kürdistan'ın güvenlik ve istikrarını tehlikeye atıyor"

Koalisyonun yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Irak'ın egemenliğini ihlal eden bu saldırıları kınamaya devam ediyoruz. Bu saldırılar masum sivilleri riske atıyor. Bu tür eylemler Irak Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik ve istikrarını tehlikeye atmaktadır."

Ayrıca Koalisyon Komutanı açıklamasında, dün gece gerçekleşen saldırılarda Koalisyon güçlerinin herhangi bir zaiyat vermediğini de kaydetti.

Kurdistan Haberleri

Mesrur Barzani’den ‘Şengal’ açıklaması: 'Normalleşme için varılan anlaşma uygulanmalı'
ABD: Irak-Türkiye petrol boru hattı yeniden faaliyete geçmeli
"Türklerin Kürtleştirilmesi" iddialarının altında yatan gerçek: Kürt varlığının inkârı
Şok tespit: Tavşantepe köyünde Narin Güran dışında 15 çocuk ölümü!
İskandinavya'da bir ilk: İsveç, Ezidilere işkence suçlamasıyla bir kadına dava açtı