Ümit Özdağ'dan HDP'li Paylan'a tehdit: Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın

.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, HDP Milletvekili Garo Paylan'ı tehdit etti.

Özdağ, HDP’li vekile yönelik "Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi düşünceleri ile tanınan Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Ermeni Soykırımı üzerinden HDP Milletvekili Garo Paylan'ı tehdit etti.

Ermeni Soykırım’ının yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Paylan, "106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz" diye ifade etmişti.

Bu açıklamayı alıntılayan Özdağ, Paylan’a “Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine” dedi. Aynı açıklamada Paylan’ı tehdit eden Özdağ, şunları belirtti:

“Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın.”

Siyaset Haberleri

BM: Suriye’yi de içine çekecek bölgesel savaş riski var
Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel
AYM: "Soykırım" ve "katliam" ifadeleri yasaklamaya gerekçe olamaz
AKPM Türkiye Raportörü: AİHM kararlarına uyulması acil bir konu
Türkiye’de erişime engellenen web sitesi sayısı 1 milyonu aştı