Viranşehir'de çiftçilerden elektrik protestosu: 20 kişi gözaltına alındı

.

Urfa Viranşehir'de 5 gündür elektrik verilmediği için arazileri susuz kalan çiftçiler lastik yakıp yol kapattı. Polis ve jandarma çiftçilere tazyikli su ve biber gazı sıktı, 20 kişiyi gözaltına aldı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde, 5 gündür tarımsal sulamada kullandıkları elektrikleri kesik olan çiftçiler eylem yaptı.

DHA'nın aktardığına göre Viranşehir’de Mutlu, Yazgüneşi, Talihli, Küçükmutlu, Ceylan, Bağlarbaşı ve Basmaklı Mahallerinde elektriği kesik olan ve sulama yapamayan çiftçiler DEDAŞ Viranşehir İşletme Şefliği binası önünde toplandı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı protestoda çiftçiler lastik yakarak ve taşlarla yolu trafiğe kapattı.

Ekili tarlaları sulama sezonunda elektriksiz kalan çiftçiler jandarma ve polis engeliyle karşılaştı. Eylemi sürdüren çiftçilere jandarma TOMA’dan tazyikli su ile biber gazı sıktı. Eyleme katılan 20 çiftçi gözaltına alındı.

 

Kurdistan Haberleri

ENKS'den "tarihi çağrı" mesajı: Kürt sorununun barışçıl çözümü için bir fırsat
Başkan Mesud Barzani: Öcalan'ın mesajı tüm tarafların yararınadır
Öcalan'ın çağrısının ardından AB'den ilk yorum: Memnuniyetle karşıladık, tarihi bir adımdır
ABD’den Öcalan mesajı açıklamasıABD’den Öcalan mesajı açıklaması
Öcalan: 'Tüm gruplar silah bırakmalı, PKK kendini feshetmeli'