Yeneroğlu: Yerde yatanın infaz edilmesi suçtur, vicdansızlıktır

AKP’li milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan, Suriye'den gelen görüntülere ve Yeni Şafak gazetesine tepki: Yerde yatan bir sivilin infaz edilmesi korkunçtur. Bunun başarılı bir operasyon olarak takdim edilmesi bir vahşettir.

 

Haber Merkezi – AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye’nin Rojava Harekatı’na destek veren Suriye Milli Ordusu’nun (eski ÖSO) Fırat’ın doğusunda gerçekleştirdiği öne sürülen ve sosyal medyada yayılan infaz görüntülerine tepki gösterdi. Yeneroğlu, “Her şartta yerde yatanın infaz edilmesi suçtur, vicdansızlıktır” dedi. AKP’li vekil, Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef’in öldürülmesi hakkında da, “Sivillerin öldürülmüş olması sevinilecek bir başarı olmaz” ifadelerini kullandı.

 

Yeneroğlu yaptığı ilk paylaşımda, iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin, Halef’in öldürülmesi hakkında attığı tweet’i eleştirdi. Yeni Şafak’ın paylaşımında, “Terör örgütü PYD’nin Suriye’deki siyasi uzantılarından Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef, başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi” deniyordu.

 

Yeneroğlu, Yeni Şafak’ın şu an silinmiş görünen bu tweet’ini paylaşarak, “Yerde yatan bir sivilin infaz edilmesi korkunçtur. Bunun başarılı bir operasyon olarak takdim edilmesi bir vahşettir. Birde alakasız biçimde ordumuza mal edilmesi ayrı bir rezalettir. Bu vahşeti gerçekleştiren gruplar mehmetçikle alakası olmayan barbarlardır. Şiddetle kınıyorum” dedi.

 

AKP’li vekil, kısa süre sonra attığı ikince tweet’teyse, gazetenin paylaştığı görüntülerdeki kişinin bir başkası olduğunu belirtip, bu kez şu ifadeleri kullandı: “Twit silme alışkanlığım yok. Ancak hatamı düzeltirim. Yerde yatarken infaz edilen kişi H.Halef değilmiş. Her şartta yerde yatanın infaz edilmesi suçtur, vicdansızlıktır. Bunun ötesinde H. Halef hava operasyonu sonucu ölmüş. Sivillerin öldürülmüş olması sevinilecek bir başarı olmaz.” 

Kaynak: Gazete Duvar

 

Siyaset Haberleri

Almanya PKK'yi terör örgütü listesinden çıkarmıyor
Selahattin Demirtaş: Barış sürecini destekleyeceğim
Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı