Zarif'ten ABD'ye: Savaş kimsenin yararına olmayacak

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Körfez ülkelerini yeniden Hürmüz Barış Planı'na davet ederek ABD’ye uyarıda bulundu. Zarif, "Savaş kimsenin yararına olmayacak. Trump tek taraflı bir anlaşmayı İran’a dayatamaz" dedi.

Haber Merkezi- El Cezire televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Körfez ülkelerine seslenerek, "Körfez ülkelerini güven ortamını sağlamak için Hürmüz Barış Planı'na davet ediyorum" çağrısında bulundu.

ABD’yi olası bir savaşa karşı uyaran Zarif, savaşın kimseye bir faydasının olmayacağını söyleyerek, "Donald Trump tek taraflı bir anlaşmayı İran’a dayatamaz" diye konuştu.

ABD ve 4+1 ülkeleri ile imzalanan nükleer anlaşmayı hatırlatan Zarif, İran’ın nükleer çalışmaları ile alakalı her anlaşmanın tüm tarafların yararına olması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: Sputnik

 

Siyaset Haberleri

Almanya PKK'yi terör örgütü listesinden çıkarmıyor
Selahattin Demirtaş: Barış sürecini destekleyeceğim
Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim!
Diyarbakır'da Uluslararası Gastronomi Yarışması finalleri yapıldı
TMMOB Elektrik, İnşaat, Makina Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası’nın Grand Kartal Otel Yangını Raporu Açıklandı