Şex Ceifer: ABD Irak'tan çıkmayacak

Şex Ceifer: ABD Irak'tan çıkmayacak

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Şex Ceifer Şex Mistefa yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak'tan çıkmayacağını belirtti.

A+A-

Haber Merkezi-  Basnews'e açıklamalarda bulunan Şex Ceifer, Irak'ın içinde bulunduğu durumun çok tehlikeli ve endişe verici olduğunu, daha yapıcı adımlar atılacağını umduğunu söyledi.

 Kürt halkı ve siyasi partileri arasında ortak tavır gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şex Mistefa, bu konuda da daha olumlu ve yapıcı adımların atılacağını ümit ettiğinin altını çizdi.

Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerede değinen Şex Ceifer, her geçen gün bu bölgelerde daha fazla boşluğun ortaya çıktığını ve bunun da kaygı verici olduğunu dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı açıklamasının devamında IŞİD tehlikesine dikkat çekerek, uluslararası koalisyonun Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mihemdis'in öldürülmesinden sonra bütün çalışmalarını durduruğunu, bu durumun da IŞİD'e yeniden daha fazla hareket etme ve eylemler düzenleme fırsatı sunacağını belirterek, Peşmerge güçlerinin özellikle Kürdistani bölgelerde daha fazla duyarlı davranması gerektiğini ifade etti.

 ABD'nin güçlerini Irak'tan çekme konusuna da değinen Şex Ceifer, ABD'nin güçlerini çekmeyeceğini, bu yönlü söylenenlerin söylentinin ötesine geçmediğini, ayrıca ABD ve uluslararası koalisyonla görüşmelerinin devam ettiğini, fakat bu güçlerin dönemsel olarak Kürdistan Bölgesi'ndeki faaliyetlerini de durdurduğunu belirtti.

Basnews

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.