Siirt: Halay gerekçesiyle tutuklananlar tahliye edildi

Siirt: Halay gerekçesiyle tutuklananlar tahliye edildi

.

A+A-

Siirt’te Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle tutuklanan 4 kişi ilk duruşmada tahliye edildi…

Siirt’te, bir düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde çektikleri halay görüntüsü sonrası sosyal medyadaki ırkçı hesaplar üzerinden hedef alınan  A.T. (17), S.T. (17),  Edanur Taşkesen (19), Filiz Taşkesen ( 42) ve Tülin Taşkesen (21), 25 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Filiz Taşkesen ev hapsi ile serbest bırakılırken, 2’si çocuk 4 kişi ise 27 Temmuz’da tutuklandı.   

4’ü tutuklu 5 kişi hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Siirt 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi duruşmayı takip etti. 4 tutsak, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Ev hapsindeki Filiz Taşken ile avukatlar da duruşma hazır bulundu. 

Kimlik tespitinin ardından söz verilen Filiz Taşkesen, “Bugüne kadar düğünlerde nasıl oynadıysak yine aynı şekilde oynadık. Yasak olduğunu bilmiyorduk. Bu güne kadar halaylarımız yasak değildi” dedi. Diğer tutsaklar da “propaganda” yapmadıklarını belirterek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.