Stoltenberg: NATO ile Türkiye arasında 'ciddi görüş ayrılıkları' mevcut!   

Stoltenberg: NATO ile Türkiye arasında 'ciddi görüş ayrılıkları' mevcut!  

.

A+A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile NATO arasındaki ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nun Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi'nin toplantısına katılarak milletvekillerinin NATO-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri hakkındaki sorularını yanıtlayan Stoltenberg, Türkiye ile NATO arasında Doğu Akdeniz, S-400'ler ve demokratik haklar gibi konularda 'ciddi görüş ayrılıkları' olduğunu belirtti.

Türkiye'nin eylemleri nedeniyle 'ciddi endişeleri' olduğunu söyleyen Genel Sekreter Stoltenberg, "Doğu Akdeniz, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemlerini alma kararı ve demokratik haklara ilişkin ciddi görüş ayrılıklarımız ve bazı sorunlar var" dedi.

“Türkiye ile Yunanistan arasında gerginliği azaltmak için ‘o mekanizma’ kuruldu”

Stoltenberg yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimlere vurgu yaparak bu gerginliği azaltmak için NATO’da ayrıştırma usulleri mekanizmasının kurulduğunu söyledi.

Sorunların her şeye rağmen çözüme kavuşturulmadığını belirten Stoltenberg, “Önemli konularda anlaşmazlıklarımız olduğunda bunların ele alınmasında platform sunmak, doğru yolda ilerleyebilmek için uluslararası kurumlara ihtiyacımız var. Bizim yaptığımız da bu" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.