Uçaklarda neden Kürtçe anons yapılmıyor?
.
Erbil Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Ahmet Huşyar, başkent Erbil’de günlük 50 ile 55 uçuş gerçekleştirildiğini belirterek, “Uçaklarda Kürtçe dilinin kullanılması için hava yolu şirketlerine talepte bulunamayız” dedi.
Rûdaw’a konuşan Erbil Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Ahmet Huşyar, yeni seyahat şartları ve uçaklarda Kürtçenin kullanılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kürdistan Bölgesi’ne seyahat edecek yolcuların 72 saat geçerliliği olan Covid-19 negatif testi ya da aşı kartının bulundurulmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Ahmet Huşyar, Kürdistan Bölgesi’nden seyahat edecek yolcuların da gidecekleri ülkenin talimatlarına göre seyahat etmeleri gerektiğini söyledi.
Ağustos ayından bu yana toplamda 870 uçuşun gerçekleştirildiğini belirten Huşyar, Erbil Uluslararası Havalimanı’ndan günlük 50 ila 55 uçuşun gerçekleştirildiğini söyledi.
Yurtdışına Türkiye, Almanya, İsveç, Hollanda, Danimarka, BAE, Lübnan, İran ve Suriye gibi ülkeler direk uçuşlarının olduğunu anımsatan Huşyar, yurtiçinde de Necef, Basra ve başkent Bağdat’ta seferler yapıldığını belirtti.
Uçaklarda Kürtçe anons yapılması ilgili gelen şikâyet ve önerilere de değinen Ahmet Huşyar, “Uyarı levhaları ve broşürlerde Kürtçe, Arapça ve İngilizce yazılmaktadır, ancak uluslararası standartlara göre ortak bir dil olarak uçaklarda İngilizce dili kullanılıyor. Kürdistan Bölgesi olarak bizim özel hava yolu şirketlerimiz yok, bu nedenle Kürtçe dilini kullanamıyoruz. Genelde mensubu olduğu ülkenin diliyle İngilizce kullanılıyor. Biz uçaklarda Kürtçe dilinin kullanılması için Hava yolu şirketlerine her hangi bir talepte bulunamayız” diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.