Van'da kayyımın işten çıkardığı 221 işçi yeniden işe alındı

Van'da kayyımın işten çıkardığı 221 işçi yeniden işe alındı

.

A+A-

Van’da kayyım döneminde işten çıkarılan 221 işçi, uzun süren hukuk mücadelesinin ardından yeniden işe alındı. İşçiler, altı buçuk yıl süren zorlu süreçte hayatını kaybeden arkadaşlarını anarak mücadele süreçlerinden bahsettiler.

Van Büyükşehir Belediyesi’nde 2017 yılında yaşanan taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde, kayyım tarafından işten çıkarılan 306 işçiden 221'inin yeniden işe dönüşü sağlandı.

Taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili olarak başlatılan süreçte, işten çıkarılanlardan yedi kişi, iş bulamama nedeniyle intihar etti, çığ altında kalarak yaşamını yitirdi veya kanserden hayatını kaybetti.

Bazı işçiler ise geçim sıkıntısı nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Altı buçuk yıl süren zorlu hukuk mücadelesinin ardından, bugün DEM Parti yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, bu 221 işçinin işe girişlerini gerçekleştirdi ve onları yeniden kadroya aldı.

denemeler-2024-08-13t164201-199.jpg

"BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ"

Artı Gerçek'e konuşan işçilerden Zafer Uyar, işten çıkarıldıkları dönemde eşinin doğum yaptığını belirterek, usulsüz mülakatlar sonucu işten çıkarıldıklarını ifade etti. Uyar, "Hayatını kaybeden arkadaşlarımız olduğu için biraz buruk bir sevinç yaşıyoruz" dedi.

Servet Arslan ise, süreçte toplam sekiz mahkeme kazandıklarını ve uzun bir mücadele verdiklerini vurgulayarak, bu mücadeleye destek veren herkese teşekkür etti. Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Barış Oflas ise kayyım döneminde işçilerin haklarının gasbedildiğini belirterek, hukukun gereğini yerine getirdiklerini söyledi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.