VİDEO - DİYARBAKIR’IN BEYAZ İLÇESİ

VİDEO - DİYARBAKIR’IN BEYAZ İLÇESİ

.

A+A-

Ramazan YAVUZ-ÖZEL HABER

Diyarbakır’ın Eğil ilçesi beyaza boyanmış evleriyle Türkiye’de beyaz evleriyle hafızalara kazınan Muğla’nın bodrum ilçesini hatırlatıyor. Binlerce yıllık tarihinin yanı sıra, baraj göleti, doğal güzelliği, inanç ve kültürel değerleriyle popülerliği her geçen gün artan Eğil ilçesi özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. İlçeye hayran kalan turistler, göle iniş yolunun dar olması nedeniyle sıkıntı yarattığını ve genişletilmesi gerektiğini dile getirdi.

beyaz-ilce-egil-3.jpeg

beyaz-ilce-egil-4.jpeg

“BODRUM’U HATIRLATIYOR”

Diyarbakır kent merkezine 52 kilometre mesafede bulunan ve binlerce yıllık tarihiyle göz kamaştıran Eğil, ilçe belediyesi tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen projelerle modern bir görünüme kavuştu.

beyaz-ilce-egil-6.jpeg

İlçedeki 600’e yakın yapı beyaza boyanınca, beyaz evleriyle ünlü olan Bodrum’u hatırlatır oldu. Tarihi boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Eğil ilçesinde Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin metfun olduğuna inanılıyor. İlçeyi görmeye gelen turistler, “peygamber türbelerinin bulunduğu tepeden ilçeye baktığımızda beyaz evleri bize Bodrum’u hatırlattı. Ancak dağların arasındaki ilçe bir başka güzel” dedi.

beyaz-ilce-egil-11.jpeg

TEKNE VE JET SKİ TURLARI

Kral kızı baraj gölü, su sarnıçları, kalesi, mağaralarıyla her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Eğil’in popülerliği her geçen gün daha da artıyor. Eğil’i görmeye gelenler ilçenin karşısındaki tepede bulunan Hazreti Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerini ziyaret edip burada dua ettikten sonra Eğil kalesine çıkıp doğal güzelliği tepeden izlemenin keyfini yaşıyor. Kralkızı baraj gölü, kral mezarları, su sarnıçları göl kıyısındaki çardaklar, restoranlar, kır kahvelerinde dinlenen turistler, tekne gezileri ve Jet Ski’lerle tarihin gölgesinde gölü turlamanın keyfini çıkarıyor.

beyaz-ilce-egil-9.jpeg

“GÖLE İNİŞ YOLU GENİŞLETİLSİN”

Eğil’i görmeye gelen yerli ve yabancı turistler ilçe hayran kalırken, göl kenarına giden yolun ise dar olmasından yakınıyor. Oldukça dik olan yolu dar olması nedeniyle iniş ve çıkışlarda araçların zorluk yaşadığını belirten turistler, “ilçe muhteşem. Peygamber türbelerinin bulunduğu yerden ilçeye baktığımızda beyaz evleri ve göl manzarasıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip. Eğil’e kadar gelmişken göl kenarına inip tekne turu yapmamak olmaz. Ancak göle inen yol çok dik ve dar. Bu yol biraz daha genişletilse araçlarla inip çıkmak daha rahat olur” dediler.

beyaz-ilce-egil-15.jpeg

“DOĞA SPORLARI FESTİVALİ” İLE TANITIMI DAHA DA ARTACAK

Tarihi, doğal güzelliği, inanç ve kültürel değerleriyle Diyarbakır’ın önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan Eğil’in turizm potansiyelinin daha da artması için 28-29 Eylül'de düzenlenecek "Doğa Sporları Festivali" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivalde, doğa yürüyüşlerinden, tekne turuna birçok etkinlik yer alacak.

Kaynak: Tigris Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.