Yunanistan'da Miçotakis için 'Erdoğanlaşıyor' yorumu

Yunanistan'da Miçotakis için 'Erdoğanlaşıyor' yorumu

.

A+A-

Yunanistan'da koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takma zorunluluğunu kontrol eden polislerin vatandaşlara saldırması sonrasında başlayan protestolar şiddet olaylarına döndü. Ayrıca hükümetin çıkarmak istediği "kampüs yasası" da protestoların başka bir nedeni.

Birgün gazetesine konuşan Yunan gazeteci Savvas Karmaniolas, kampüs yasası ile ilgili olarak, "Hükümet, Yunan üniversiteleri ve gençleri, kendi varlığı için temel bir sorun olarak görüyor. Çıkarmak istediği yasayla birlikte, üniversite içerisindeki siyasal faktörleri ve muhalefeti okul dışına çıkarmayı umuyor” dedi.

Karmaniolas, Yunanistan'da muhalif basının polis şiddetini göstermeye çalıştığını ancak ana akımın bundan kaçındığını belirterek, sosyal medya ve muhalif medyanın olmaması halinde bu tür polis şiddeti haberlerinin gündeme gelmeyeceğini iddia etti.

Karmaniolas, “Miçotakis son polis şiddetinden sonra bir süre sessiz kaldı ve geniş kamuoyu baskısı sonrası açıklama yapma gereği duydu. Ülkedeki gençlik örgütleri ve muhalif kesim de zaten son dönemde Miçotakis ve Erdoğan benzetmeleri yapıyor, onun ‘Erdoğanlaştığını’ belirtiyor” dedi.

Savvas Karmaniolas, polis şiddetinin artık gazetecileri de hedef aldığını ve bu durumun basın çevrelerinde endişeye yol açtığını anlattı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.