Yurt dışında yaşayan vatandaşların çoğu seçimler için geri döndü

Yurt dışında yaşayan vatandaşların çoğu seçimler için geri döndü

.

A+A-

Yurt dışında yaşayan bazı Kürdistan Bölgesi vatandaşları, Kürdistan Bölgesi'nin anayasal yapısını korumak ve vatandaşlar için barış ve refah isteyen partiye oy vermek amacıyla Kürdistan Parlamento seçimlerine katılmak üzere geri döndü.

Bewar Bamerni isimli vatandaş K24’e yaptığı açıklamada, “Her vatandaş istediği herhangi bir listeye oy vermeli. Vatandaşların hangi partilerin çalıştığını, hizmet verdiğini de bilmesi gerekiyor. Duhok'a döndüğümde şehrimde yeni caddeler ve güzel ilerlemeler gördüm. Kime oy verildiği ve o oyu hak ettiği konusunda düşünülmesi gereken en önemli noktalardan biri de budur.” dedi.

Çok önemli olan bir diğer noktanın da bir arada yaşama olduğunu savunan Bewar Bamerni, “Milliyetimiz ve vatandaşlığımız ne olursa olsun birlikte güzeliz, dolayısıyla birlikte yaşamak bu seçim için iyi bir şey.” ifadesini kullandı.

İsveç'teki Kürt vatandaşı Nezet Hıso, “KDP, Kürdistan'ı savunan, geliştiren ve barışı sağlayan partidir. Kürdistan'ın barışı, istikrarı ve refahı için oyumuzu Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) vereceğiz. Kürdistan vatandaşları huzurlu bir yaşam istiyorsa 190 numaralı listeye oy vermeli.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.